søndag 18. oktober 2009

Første brudekjoleprøving!

Da er første runde i brude- kjole- butikk overstått! Så utrolig urealistisk å gå inn i butikken og si "hei, jeg trenger en brudekjole..." ;) Og enda mer urealistisk da jeg bokstavelig talt måtte stupe inn i første kjolen og stampe rundt på gulvet i alt for store høyhælte sko, for så å se meg i speilet og - falle pladask for den første brudekjolen jeg noensinne har hatt på meg... Jeg nevner ikke detaljer, bare at den var nydelig :)

Jeg prøvde en hel del kjoler (blant annet en svart selskapskjole som mamma insisterte på at jeg prøvde for den kunne jo være fin i hvit...). Det var mye fint, men også mye som ikke var noe særlig (og derfor kan jeg jo legge ut bilde av min flotte grimase ;)). Men det var egentlig en veldig god følelse når jeg veldig kjapt kunne si om jeg likte en kjole eller ikke (get this dress off of me!!), for jeg har jo ikke sett sååå mye på bilder og slikt enda, så visste ikke helt hva jeg var på jakt etter. Bløtkake? Korsett? Ivory? Slep? Slør? Paljetter og pynt og stas? Jeg hadde jo noen idéer om hva jeg likte, men nå har jeg enda flere! Kan selvsagt ikke røpe dem her, men vet litt mer om hvilken fasong og type kjole jeg ønsker meg. Det er digg :) Vi skal en tur til Budapest før jul også (jippi!), så kanskje jeg finner noe fint der også...?

mandag 12. oktober 2009

8 måneder igjen!

Idag er det åtte måneder igjen til vi gifter oss! Hurra! :) Viktig å feire litt førjubileum ;) Ehm om ikke feire, så iallefall... hmm... tenke på det og bli glad :) Og mens Espen har kommet seg ut på båt igjen (elsker deg gutten min! Skriver litt i bloggen vår mens du er borte jeg :)), er Henriette i full gang med bryllupsblader, post-its og penner. Utrolig morsomt å lese all verdens bryllupsblader og få masse inspirasjon til kjole, blomster, borddekorasjoner, kaker, frisyre, vin, brudebukett, gaveliste, meny, planlegging, sko, gjesteliste, invitasjoner, bordkort, fotograf, bryllupsreise, vielse, cocktails, sminke...

Jeg leste et sted (sikkert i et av alle disse bladene) at det var smart å lage lister - masse lister! De som kjenner Henriette godt vet vel at det ikke skal det bli noe problem... Vi begynte å grovplanlegge allerede i Marokko - på servietter! Og det tok vel ikke lang tid fra vi kom hjem til vi opprettet en excelfil som nå inneholder (la meg telle...) 23 ark ;) Det er mye å tenke på altså, men jeg gleder meg til å planlegge hver minste detalj! Har lyst til å gjøre alt selv, selv om jeg (kanskje... bare kanskje...) innser at det blir litt mye. Men gleder meg til å gjøre alt på VÅR måte, og få VÅR personlige stil på alt! Velge blomster og farger vi liker, lage invitasjoner og bordkort, og sette sammen vielsen akkurat som vi selv ønsker :) Jeg tror dagen vår blir veldig fin :)

tirsdag 6. oktober 2009

ENDELIG! Dato og sted er bestemt =)

Etter uker med visninger, budsjett-runder, litt stress, mye moro og for- og mot-lister, har vi endelig bestemt oss for hvor og når bryllupet vårt blir! Finalekandidatene var Fossesholm Herregård, Gamle Logen og Villa Sandvigen, og etter å ha tenkt på stil, omgivelser, reisevei, pris og mye annet har vi endelig tatt et valg.

Datoen blir 12. juni 2010, og stedet dere ser på bildene er Fossesholm Herregård! Fossesholm ligger i Vestfossen og er en av landets flotteste herregårds-anlegg - et nydelig sted for et bryllup! Nå har det seg faktisk slik at faren til Henriette er fra Vestfossen, og det er hans fetter, Eldar, som har vært en av de største pådriverne for å gjøre Fossesholm til det fantastiske stedet det er idag. Idag er det hans datter, Henriettes tremenning Ellen, som er daglig leder og den nye ildsjelen. Så det er jo veldig hyggelig at det er litt familietilknytning til stedet :) Dere kan se flere bilder og lese mer om Fossesholm på http://www.fossesholm.no/

Vestfossen ligger ganske nøyaktig en time fra Oslo, og 20-30 minutter fra Drammen, med bil. Vi regner med at noen kommer til å kjøre bil, men tenker å sette opp en buss el. for mer festklare gjester :) På Fossesholm har vi tenkt til å ha omvisning for gjestene i det utrolig flotte hovedhuset. Se så nydelig det er på bildet til høyre :) Vi er så fornøyde med valget vårt!!!

lørdag 3. oktober 2009

Jakten på lokaler er i gang!

De siste ukene har vært ganske innholdsrike og hektiske. Vi har brukt (litt lange) lunsjpauser, ettermiddager og helger til å reise rundt i Oslo, Drammen, Lier, Hokksund og Vestfossen for å finne lokaler til bryllupet. Det tar mye tid... Men er ganske morsomt da :) Får utelukket en del steder ganske kjapt, så vår liste (den første av mange, mange) med 43 steder (!) har nå krympet til fire :) Man skulle tro at det gjorde ting enkelt, men nå står vi mellom noen få veldig, veldig fine steder. Og alle er forskjellige og utrolig flotte på hver sin måte. Så hva er viktig? Vil vi ha store flotte uteområder? Eller vil vi ha nydelige, herskapelige stuer? Vil vi ha det i Oslo, eller er det ok om det blir litt reisevei? Hvor mange gjester skal vi ha, og hvor store trenger lokalene å være? Vil vi stå for catering selv? Skal vi vie oss på samme sted, og isåfall hvor? Mye å tenke på... Vi har iallefall tenkt å bestemme oss i løpet av et par dager. Og godt er det - for det er mye morsommere å planlegge alle små detaljer (vi er godt igang...) enn å bestemme lokaler!

Et vakkert frieri


Det var nydelig vær og 25 grader celcius da vi gikk utenfor bymurene i den lille havnebyen Essaouira i Marokko for å nyte et glass vin og la oss beruse av kraftige bølger som slo mot oss under en vakker solnedgang. Vi la ut et pledd på en passende knaus med nydelig utsikt over havet, og når solen nærmet seg horisonten tok Espen frem telys som var medbrakt helt fra Norge, og sørget for den perfekte stemningen for den neste overraskelsen...

Med seg hadde Espen en liten rund overraskelse med fem små stener i. En hemmelighet som betydde så mye! Den 09.09.09 fikk han sitt ja etter å ha gått ned på kne i Marokko og spurt: "Henriette vil du gifte deg med meg?"